čtvrtek 21. července 2011

Předposlední den na festivalu

Dnes šel Kyjovánek na scénu jako první. Po půlhodinovém vystoupení toho ale muzikanti asi ještě neměli dost, a tak až do večera vyhrávali u vchodu do areálu Aquaparku, kde se festival odehrává. Stále u nich postávali se zájmem nějací posluchači a bylo naprosto jasné, že se jim muzika i zpěv líbí. Někteří se dokonce dali zcela spontánně do tance. Zvlášť náš nový kamarád Vincent, student informatiky, je velmi šikovný a učenlivý, takže by se klidně mohl stát členem souboru.
Dopolední volno někdo využil k nakupování a návštěvě města. Další odpočívali na kolejích. Po celý den bylo zataženo ale stále je tady velké horko. Přestože v podvečer přišla malá přeháňka, na teplotě se to nijak neprojevilo. V klimatizovaném pokoji je nyní ve 21.45 hod. příjemných pětadvacet stupňů, zatímco venku se teplota pohybuje okolo třicítky.
Den tady ale ještě zdaleka neskončil. Přestože je hluboká noc, venku je na hřišti pořádně živo. Soubory sledují nádherná vystoupení tanečníků. Nocí se nese aplaus a výkřiky obdivu...
Text a foto: Lenka Fojtíková

Děcka nastupují s pásmem Mlynáři.

Pásmo Mlynáři.



Naši šikovní kluci v akci.

..a děvčata.

Pečeme chleba.

Této malé tchaj-wanské holčičce se vystoupení tak líbilo, že se občas v hledišti přidávala k tanci našich děcek.

Cimbálová muzika Friška toho neměla dost, a tak vyhrávala a zpívala u našeho stánku s ručně vyrobenými výrobky.

Cimbálová muzika Friška vyhrávala a zpívala, i když už měla dávno po vystoupení.

Náš nový kamarád Vincent se pustil do tance s malou Evičkou.

Ze stánku od naproti muzikantů přinesli čaj s mlékem, a tak si všichni společně přiťukli a pak zaznělo: Po kalíšku, po kalíšku..."


Velký úspěch dnes sklidila Regina. Když člověk vidí, kolik je kolem jejího stánku pořád lidí, tak si říká, že se minula povoláním.
Noční zábava na hřišti.

Noční zábava na hřišti.

Noční zábava na hřišti.

Noční zábava na hřišti.

Kyjovánek...

...a krásné Rusky....

Šikovné Rusky...









Žádné komentáře:

Okomentovat