středa 20. července 2011

Celodenní návštěva Taipei

Po snídani jsme nasedli do autobusu a odjeli do hlavního města Tchaj-wanu - Taipei.  Byl před námi totiž volný den a s ním i výlet. První zastávka byla u druhé nejvyšší budovy světa tzv. 101. Zde jsme měli dvě hodiny na to, abychom si prohlédli město z ptačí perspektivy a všechny vymoženosti, které prosklená observatoř i luxusní obchody ve spodních patrech nabízí.
Dalším cílem putování byl Národní památník tchai-wanské revoluce. Odsud jsme odjeli do buddhistického chrámu Longshan. Posledním místem středečního celodenního výletu byl noční trh, kde bylo tolik věcí, že kdo miluje nakupování, tak si přišel na své. Po náročném dnu už teď většina účastníků výpravy spí.
"Bylo to perfektní. Úžasná byla návštěva mrakodrapu i buddhistického chrámu. Jsem věřící katolička, tak pro mne bylo zajímavé sledovat, jak svou víru prožívají buddhisté. Musím přiznat, že jsem si tam mezi nimi připadala jako cizinec. Na druhé straně bylo perfektní, že mne nevyhodili, když jsem si je fotila při modlitbách a meditaci," podělila se o zážitky Adéla Klingelová.
Spokojenost neskrývala ani Regina Šikutová. "Pokud bychom vynechali dnešní výlet do Taipei, tak jako bychom na Tchaj-wanu ani nebyli. Nikdy jsem nebyla v tak vysoké budově, takže to pro mne byl velký zážitek. Naopak od trhů jsem očekávala něco jiného. Myslela jsem si, že nás organizátoři vezmou na nějaké tradiční trhy. Tady bylo hlavně neskutečné množství oblečení," prozradila Regina.

Text a foto: Lenka Fojtíková

 Celodenní výlet začal v Taipei návštěvou druhé nejvyšší budově světa tzv. 101.

Vítejte ve 101...

Čekání na lístky....

.. a ve frontě na výtah.
Čekání ve frontě na výtah....

Adéla Klingelová a budova Taipei 101.
S tchaj-wanskými přáteli.
Veronika v obrovské budově trošku zabloudila. Myslela si, že je v přízemí a už přitom byla o dvě patra níž...

Vyrážíme za dalšími zážitky.

Oběd od Mc Donalda na schodech Národního divadla, které se nachází v areálu Památníku tchaj-wanské demokracie.

Kluci se nechali vyfotit. Vzadu je vidět Čankajškova mohyla.
I Adélka (vpravo) s Klárkou byly ochotné zapózovat...

Oběd na schodech Národního divadla.

Martin a Vojta a vzadu Čankajškova mohyla.
Pěkný pohled na holky, které se přišly podívat na výměnu stráží. Před nimi je vidět celý areál Památníku tchaj-wanské demokracie. Vlevo je Národní divadlo a vpravo Národní koncertní sál.
Sraz byl  hlavního vchodu. Nádherná brána byla postavena ve stylu Ming.

Návštěva buddhistického chrámu Longshan.

Zatímco se buddhisté modlili, část naší vyprávy odpočívala na schodku chrámu.

Jakmile se na Hanku začalo ostřit, okamžitě se vžila do role buddhistů a hned se smíchem dodala, že je velká herečka, protože chodí do dramaťáku. Hanku ostatně humor neopouští po celou dobu pobytu. V autobuse jí pusa jede bez přestání.

V buddhistickém chrámu.
Martin ale v autobuse usnul i přes Hančino neustálé štěbetání.
Závěr dnešního výletu patřil návštěvě trhu, kde bylo nepřeberné množství oblečení.
Konec nákupů a návrat na vysokoškolské koleje...










Žádné komentáře:

Okomentovat