sobota 16. července 2011

Odletěl nám František...

Zatímco se většina děcek teprve hrabala z postele a dělala ranní hygienu, do přistaveného auta ráno nasedal František Vašulka, aby odjel směrem do hlavního měta Taipei. Zde absolvoval tolik vysněnou návštěvu tzv. 101, což je druhá nejvyšší budova na světě.
Pak třeba viděl obřady v budhistickém chrámu a další zajímavosti hlavního města. Děcka čeká stejný výlet do Taipei ve středu. Na rozdíl od Františka ještě uvidí také noční trhy. Ten už nyní sedí v letadle a letí směrem do České republiky, protože se musel kvůli pracovním povinnostem vrátit domů s týdenním předstihem.
Náročný program mezitím ale absolvoval i Kyjovánek. Jeho vedoucí, Hana Vašulková, se nejdříve zúčastnila konference, kde odpovídala na spoustu otázek ohledně krojů a folkloru na Kyjovsku. "Bylo to vlastně takové dvouhodinové povídání, kdy jsem odpovídala na otázky dvou odbornic z Taiwanu. Zajímaly se o jednotlivé krojové součásti i veškeré tradice," informovala Hana Vašulková.
Vzápěti dodala, že smeká před překladateli (Adélou Klingelovou a Davidem Vašulkou), kteří dnes podle jejího mínění při této konferenci složili maturitu. "Museli použít spoustu odborných výrazů, což by bylo určitě náročné i pro profesionálního tlumočníka," připomněla vedoucí souboru.
Odpoledne pak na děcka čekalo další vystoupení.
Text a foto: Lenka Fojtíková

František před druhou nejvyšší budovou světa.

František se s doktorem do nejvyššího patra budovy nenaklonovali. Ve výtahu byla jen zrcadla...

Věčný šprýmař František si dělal na letišti z fotografky legraci, i když mu do smíchu moc nebylo.

Voda, aby nebyla žízeň, protože František musel na letišti několik hodin čekat...

Loučení s výborným řidičem, který nás pocelý den vozil a doprovázel.



Žádné komentáře:

Okomentovat