pátek 8. července 2011

Generálka před zítřejším zahájením festivalu

Dnes jsme hned po snídani zamířili do místa zítřejšího zahájení festivalu. Mile nás překvapil úžasný areál se spoustou důmyslných bazénů, vodotrysků a skluzavek. V jedné části bylo také zcela zakryté pódium i hlediště. V celém areálu pracovala spousta dělníků. Jedni ještě vysazovali květiny a další zajišťovali perfektní úklid. Zatímco dopoledne byly některé z bazénů ještě bez vody, odpoledne už bylo vše v provozu. Z nejrůznějších trysek chrlila voda, která vytvářela nejen příjemné klima, ale třeba také nádhernou duhu. Po obědě si děcka zorganizovala turnaj ve stolním tenisu a v podvečer jsme opět všichni zamířili na zkoušku. Tentokrát se nacvičoval slavnostní nástup.
Domů jsme se vrátili utahaní a hladoví těsně před osmou hodinou. Teď už jsou všichni po večeři a mají osobní volno. Zítra nás dopoledne čeká návštěva muzea a odpoledne slavnostní zahájení festivalu. Poté dostaneme prostor k pětadvacetminutovému vystoupení. Děcka se předvedou s pásmem Svatojánské, Kopaničárským čardášem a Ovečkami.
Text a foto: Lenka Fojtíková

Náš věrný průvodce student Nick, který se o nás pečlivě stará.

Zkouška na pódiu, kde bude zítra festival zahájen.

Hana Vašulková, vedoucí Kyjovánku, při dnešní generálce.

Hraje primáš cimbálové muziky Friška David Vašulka.

Hraje cimbálová muzika Friška.

Hraje Vojta Kašný.

V areálu, kde bude mezinárodní festival zahájený, je spousta nejrůznějších bazénů a vodních ploch.

Pódium i hlediště, kde se uskuteční slavnostní zahájení festivalu, je ukryto pod členitou střechou, takže jednotlivá vystoupení neohrozí ani případný déšť.

Areál, kde se folklorní festival uskuteční, je nádherný.

V těsné blízkosti areálu protéká řeka.

Po Kyjovánku měli zkoušku reprezentanti Malajsie.

Kyjovánek měl dopoledne generálku.

Na festivalu je možné potkat spoustu nejrůznějších kultur. Tyto děti přijely z Malajsie.

Kyjovánek měl dnes dopoledne generálku na zítřejší vystoupení.

Dnešní odpolední nácvik slavnostního nástupu na zítřejší zahájení festivalu.

Odpolední nácvik zítřejšího, slavnostního zahájení festivalu.

Při zítřejším, slavnostním zahájení festivalu zahraje orchestr s více než padesáti muzikanty. Jedním z nich bude i tento kluk, který se nechtěl fotit, a proto se schovával za svůj nástroj.

Zatímco dopoledne byla ještě většina bazénů prázdná, odpoledne už všude byly vodní plochy s nejrůznějšími vodotrysky a gejzíry vody.

Zatímco dopoledne byla ještě většina bazénů prázdná, odpoledne už všude byly vodní plochy s nejrůznějšími vodotrysky a chrliči vody.

Zatímco dopoledne byla ještě většina bazénů prázdná, odpoledne už všude byly vodní plochy s nejrůznějšími vodotrysky a chrliči vody.

Zatímco dopoledne byla ještě většina bazénů prázdná, odpoledne už všude byly vodní plochy s nejrůznějšími vodotrysky a chrliči vody.

Generální zkouška na zítřejší slavnostní zahájení s naším vlajkonošem.

Na festivalu se setkává spousta kultur. Toto jsou dva malí Taiwanci.

Odpolední generálka na zítřejší slavnostní zahájení festivalu.


 






1 komentář: