pátek 22. července 2011

Kyjovánek se loučil s Taj-wanem

Páteční dopolední volno využila část výpravy k posledním nákupům a návštěvě města. Ostatní odpočívali. Do parku, který je srdcem festivalu, jsme odjeli už ve dvě hodiny odpoledne, i když jsme šli na scénu až v sedm hodin večer.
Kdo chtěl, mohl si ještě užít koupání. Muzikanti část odpoledne před vystoupením vyhrávali u našeho stánku s tradičním lidovými výrobky z Moravy, o něž byl mezi návštěvníky den ode dne větší zájem. Nemalý úspěch na tom měla určitě blonďatá Regina, která byla pro domorodce exotická kráska, a tak se s ní i její dcerkou Evičkou chtělo mnoho lidí vyfotografovat.
Při posledním vystoupení sklidil Kyjovánek opět úspěch a srdce Tchaj-wanců si získal ještě víc, když se s nimi loučil v tchaj-wanštině. Potlesk nebral konce, ale my jsme museli spěchat na koleje. Tam nás totiž ještě po večeři čekala společná noc s Korejci. Nedříve dostali půlhodinový prostor naši kolegové. Při improvizované diskotéce jim ale zábava nějak vázla.
Úplně jiné obrátky večer dostal, když vzali do rukou nástroje členové cimbálové muziky Friška. Spolu s tanečníky a a zpěváky to rozjeli tak, že na páteční noc budou ještě dlouho vzpomínat zvlášť Rusové, Poláci a Srbi. Společně s Kyjovánkem se totiž všechny tyto slovanské národy skvěle bavily. Nakonec přišlo na loučení, u kterého ukápla i nějaká slzička. Více můžete vidět na krátkých video-záznamech.
V hluboké noci pak na kolejích nemohla chybět gratulace Adélce, která právě dnes slaví krásné osmnácté narozeniny... Ady, všechno nejlepší!!!!!!!
Text, foto a video: Lenka Fojtíková


Náš nový přítel Vincent při posledním souborem s Kyjovánkem vystoupil a šlo mu to tak dobře, že by se klidně mohl stát jeho novým členem.

Poslední porada ke správné výslovnosti v tchaj-wanštině, kterou členové Kyjovánku promluvili ke svému poslednímu publiku.

Závěr posledního vystoupení, kdy se Kyjovánek loučil s Tchaj-wanem.

Poslední vystoupení Kyjovánku si nenechal ujít ani rodák z Jablonce nad Nisou Viktor Meščerjakov, který se přišel podívat se sedmiměsíčním synem Chin Janem a ženou Peggy Chen.

Společný snímek s novými přáteli z Tchaj-wanu.

S děvčaty se vyfotil také Viktor Meščerjakov se ženou Peggy a jejich synkem Janem.

Noční gratulace Adélce k jejím osmnáctým narozeninám.

Noční gratulace Adélce k jejím osmnáctým narozeninám.

Adélku ve včerejší noci trošku přemohly emoce...

Tady je krátké video ze závěrečného vystoupení v Aquaparku v Yilanu, kde se festival na Tchaj-wanu uskutečnil:

A zde jsou dvě krátká videa, jak se v dnešní noci loučil Kyjovánek s Taj-wanem. Myslím, že další slova jsou zbytečná. Kvalita šla nahráním na web hodně dolů, ale něco vidět přece jen je....

http://www.youtube.com/watch?v=ksnM5cIeFEM

http://www.youtube.com/watch?v=XelQ2RVUM4I

Žádné komentáře:

Okomentovat