středa 29. června 2011

Výpravu bude na Taiwanu doprovázet také lékař

Tisková zpráva 29. 6. 2011

Do odletu Kyjovánku už zbývá jen pár dnů. Všichni členové se těší nejen z toho, že byli vybráni na prestižní festival pořádaný CIOFF®, ale také na setkání s kolegy z mnoha rozličných zemí.
Vždyť letos se v taiwanském městě Yi-lan představí celkem osmnáct dětských folklorních skupin. Přijedou z Burkiny Faso, což je stát v západní Africe, Japonska, Koreje, Malajsie, Mexika, Filipín, Peru, Polska, Ruska, Srbska, Thajska a Ukrajiny. Kromě toho se festivalu zúčastní také čtyři folkové hudební skupiny z Bhútánu, španělského Baskicka,Kuby a Japonska.  Na jednom místě se tak setká neuvěřitelné množství kultur a národů.
Kyjovánek na dalekou cestu vyráží v neděli 3. července autobusem z Kyjova. „Sraz máme ze zadní strany kulturního domu. Pokud by se někdo z našich fandů chtěl přijít rozloučit, bude vítán,“ uvedl manažer souboru František Vašulka. Autobus všechny účastníky zájezdu odveze na letiště ve Vídni, odkud večer poletí přímým letem až na Taiwan.
Spolu s výpravou se na dalekou cestu vydá také lékař MUDr. Jan Ševčík. „Na základě konzultace s odborníky na exotické a infekční lékařství nám bylo doporučeno, nikoliv nařízeno, případné preventivní očkování proti hepatitidě A. Jinak si s sebou beru
všechen potřebný arzenál léků včetně ATB, injekcí, šití i obvazový materiál. Předpokládám, že pokud by byl někdo chronicky nemocný, tak si vezme své speciální léčivo automaticky s sebou,“ informoval lékař.
Podle jeho mínění může být tato pro nás exotická země nebezpečná v konzumaci některých druhů tepelně neupraveného jídla. Hlavně se jedná o nebalené pití, led či zmrzlinu. Pokud jde o ovoce, tak nejlepší je pak to, které si může každý sám oloupat. „Samozřejmě musíme klást také vysoký důraz na osobní hygienu včetně čištění zubů z balené vody. To, co tamním obyvatelům nedělá žádné problémy, může mít pro nás jiný náboj,“ připomněl lékař.

Lenka Fojtíková

Žádné komentáře:

Okomentovat