úterý 28. června 2011

Kyjovánek navštívili vzácní hosté z Taiwanu

Tisková zpráva 28. 6. 2011

Šest dnů před odletem Kyjovánku na Taiwan navštívila mladé folkloristy v Kyjově ředitelka Taiwansko-České umělecké a kulturní společnosti Helen Liu. Na Slovácko ji z Prahy doprovodil manžel a dcera Alice Lin, která s bratrem Davidem v květnu v Kyjově účinkovala při benefičním koncertu Kyjovánku.
„Bylo to velmi milé a příjemné setkání. Zajeli jsme se vzácnými hosty do větrného mlýna v Bukovanech, kde jsme diskutovali o naší cestě na Taiwan. Dozvěděli jsme se spoustu potřebných informací. Zároveň jsme se předběžně domlouvali na možnosti účinkování některé folklorní skupiny z Taiwanu u nás,“ uvedl manažer Kyjovánku František Vašulka.
Z Bukovan zamířili vzácní hosté do kyjovského gymnázia, kde právě probíhala zkouška souboru. Taiwanci tak viděli nejen nácvik a dvě pásma, ale také děti naučily jejich písničku a pár užitečných slovíček. Členy Kyjovánku zajímalo, jestli se jí na Taiwanu hůlkami a spousta dalších věcí, které by asi dospělí nevymysleli.
Paní Helen na závěr všechny obdarovala dárečky, které skrývaly velké překvapení. „Nabídli nám také pomoc s přípravami a pobytem v jejich zemi. Bohužel zůstávají přes léto v České republice, kde mají práci. Kdyby nám na festivalu Alice mohla překládat, bylo by to perfektní. Jestli jeale  na Taiwanu více tak milých lidí, jako byla dnešní návštěva v Kyjově, tak se nemusíme ničeho obávat,“ podělil se o dojmy František Vašulka.
Lenka Fojtíková

Hosté z Taiwanu nejdříve zamířili s Františkem Vašulkou k větrnému mlýnu v Bukovanech.


Z Bukovan pak přejeli do kyjovského gymnázia, kde právě probíhala zkouška Kyjovánku.

Členy Kyjovánku zajímala spousta věcí ze života na Taiwanu.

Na závěr nemohla chybět společná fotka se vzácnými hosty.
Foto: 4x archiv souboru



Žádné komentáře:

Okomentovat